Bli solcellsägare och bli självförsörjande på el!

Solceller en bra investering för miljön och din ekonomi

Att förnybara energikällor är bra för miljön vet nog de flesta och att solceller som energikälla är på uppgång har nog fler och fler lagt märke till. Men visste du att i takt med att priset på de olika delarna i en solcellsanläggning har minskat de senaste åren har solenergi blivit en riktigt lönsam affär för den som installerar en anläggning. Solcellerna har lång livslängd så det är en långsiktig  investering men blir redan från första året en bra investering med god avkastning.  Dessutom blir du mer oberoende av elbolagen och deras prissättning. Gå gärna in på vår sida om solcellsekonomi för se vad en solcellsanläggning kan göra för din ekonomi.

Hur går det till att skaffa solceller

När du bestämt dig för att solceller är nåt för dig och vill gå vidare så har vi några tips.

Börja med att fundera på var du vill placera din anläggning. Ta reda på om platsen skuggas av något under dagen. (Tänk på att solhöjden varierar under året.) Vilken riktning har din plats. Allt mellan öst och väst fungerar men rakt mot söder är bäst. Hur stor är ytan du kan använda och vilken takvinkel är det. Vilket material har ditt tak? Tegel, papp eller något annat material?

Ta reda på vilken årsförbukning i kWh du har och vilket anläggningsnummer ditt hus har samt vilken din nätägare är.

Med dessa uppgifter i hand kan du kontakta oss så att vi gemensamt kan komma fram till en bra lösning. Kanske fungerar något av våra standardpaket? Om inte tar vi fram an skräddarsydd anläggning.

Kolla gärna vår ckecklista för solceller här på hemsidan som beskriver det mesta du behöver tänka på när du funderar på att bli solelsproducent.

Tag hjälp av vår solcellschecklista för att underlätta ditt projekt!

  • Har du en fråga eller är du intresserad offert på komplett system, delar eller projektering.
  • Kontakta oss så hjälper vi dig!

Se hur du kan beräkna lönsamheten för ditt projekt! Vi har verktyg och tips om var du kan spara in tid & pengar!

Våra referenser

Vi har genom åren genomfört ett flertal projekt där vi efter överrenskommelse med anläggningsägarna får använda anläggningarna som referenser. Vi rekommenderar t.o.m. att om du som blivande kund kommer och tittar på någon av våra referensanläggningar. Kanske har du möjlighet att närvara på något av våra ”öppethus” visningar. Kontakta oss så planerar vi in ett besök.

Solceller garagetak
Solceller på stalltak
Ladugård, Lantbruk
Solceller på bod
Fritidshus, Privatperson
Markanläggning
Lantbruk, Markanläggning